Laten wij doorgaan met mensen te helpen

18 juni 2024Magazine, Nieuws, Voorwoord

Wij leven in een bijzondere tijd. Er is van alles aan de hand. Het lijkt of we allemaal ons uiterste best doen om elkaar niet te begrijpen. Waar dat vandaan komt of waar het goed voor is, dat is voor mij een raadsel. Kijk naar Oekraïne, twee jaar oorlog waarin veel jonge jongens en meiden de dood hebben gevonden.

Ook aan de kant van Rusland vallen veel slachtoffers. Wat een verdriet voor mensen die dit helemaal niet wilden. Maar dit komt allemaal door één man die alles aan elkaar jokt en nergens om geeft. De leugen regeert. Veel mensen op de vlucht. Ga er maar aanstaan als dit je overkomt. Hetzelfde is in het Midden-Oosten aan de gang. Hamas doet alles om alles kapot te maken. Daar slagen ze goed in. Het gekke is dat een groot deel van de wereld achter deze terreurgroep gaat staan. Niet te begrijpen, maar het gebeurt wel. Je zal er maar wonen. Je zou haast vergeten dat er ook nog mooie dingen gebeuren Wij als HvA mogen nog steeds in Albanië ons werk voortzetten. Elke twee weken rijdt er een trailer vol met hulpgoederen naar Albanië waar de mensen nog steeds hulp nodig hebben.

Er is kortgeleden nog veel meel uitgedeeld aan de mensen die het hard nodig hebben. Want ook in Albanië zijn de prijzen flink gestegen. In ons depot in Pruch hebben we voor Leta een vervangster waar we heel blij mee zijn. Een jonge Albanese man, Immanuel, is gestart met zonnepanelen op de kerken te plaatsen. We zijn bij dit project aan alle kanten geholpen. De auto voor het zonnepanelenproject is gesponsord, de tweedehands zonnepanelen zijn ook geschonken. Deze panelen zijn ca. 5 jaar oud en kunnen nog zeker 15 jaar opbrengst garanderen, zeker in Albaniё waar veel meer dagen de zon schijnt. Natuurlijk zijn er wel kosten aan verbonden voor HvA: voor de omvormers en klein materiaal plus 1 of 2 trailers transport van de zonnepanelen naar Albaniё. Voor die kosten zoeken we sponsors, zou u daaraan willen meehelpen? Kerken gaan veel minder stroomkosten betalen, dus een mooi project.

De kerk in Lusnje is bijna klaar. Bij Marleen van de Voorde wordt in juni de plastic kas opgebouwd om zelf groente te telen. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar alleen met uw steun kunnen we dit allemaal realiseren. Laten wij doorgaan met mensen maar vooral de kinderen te helpen in deze dwaze wereld. Zo kunnen wij de liefde van onze Here Jezus laten zien.

In Hem verbonden, Pleun van den Berg

Dit is het voorwoord wat verscheen in het zomernummer van het HvA-magazine.