Transport

+900 transporten | +11.000.000 kilo hulpgoederen |+19.000.000 km

Goederentransport 

HvA Transport is het langstlopende project van de stichting Hoop voor Albanië. De transporten zijn een belangrijkste levensader van de stichting. Al ruim vijfentwintig jaar worden er transporten georganiseerd waarmee vele hulpgoederen hun weg naar Albanië hebben gevonden. In de beginjaren gebeurde dit door beschikbaar gestelde of gehuurde vrachtwagen combinaties, maar nu ook alweer een lange tijd met onze eigen (gesponsorde) Truck.

Deze transporten worden georganiseerd door onze HvA Transport groep die bestaat uit Erwin Heemskerk, Marcel Pieterse en Kees de Haan die ook de retourvrachten vanuit Italië organiseren. Deze retourvrachten zorgen ervoor dat de kosten van de transporten gereduceerd worden. Met de vele vrijwillige chauffeurs worden er iedere 14 dagen transporten verzorgd naar Albanië en bij sommige acties ook extra trucks.

Aaneenschakeling

De meeste van deze trucks worden geladen in ons Depot te Maasdijk waar Toon van der Sar met zijn team een zeer belangrijke schakel is in het proces. Andere belangrijke schakels zijn bestuurslid Reitze Veen die zorg draagt voor de douane-formaliteiten hier in Holland. In Albanië zelf is Leta Cenolli onmisbaar, zij beheert het depot in Prush vlak bij de hoofdstad Tirana. Daar ontvangt zij alle goederen en distribueert deze onder de aanvragers die allemaal lid zijn van de VUSH (Albanese protestantse Koepelorganisatie) om een aanvraag voor hulpmiddelen te doen. Alle contacten met de Albanese douane lopen via Leta, haar netwerk is van zeer groot belang om de transporten en de nazorg soepel te laten verlopen.

Doe goed en zie niet om

De combinatie van onze vrijwilligers en de trouwe achterban vormen samen het fundament van al die transporten, 25 jaar lang. Elke rit enkele reis bevat 2.000 kilometers en 10 vaaruren vanuit Bari (Italië) naar Durrës (Albanië) en weer retour.

We zijn de tel van het aantal transporten kwijt, omdat we niet exact bijhielden hoe vaak we reden. Dat is op zich ook niet belangrijk. Doe goed en zie niet om, toch?

Al met al mochten we ruim 900 transporten met hulpgoederen naar Albanië brengen. Zo’n 80.000 m3 – ca. 11 miljoen kilo – dat is een aardige berg. Circa 1.900.000 kilometer rijden zonder echte ongelukken, een wonder, en daar zijn we heel erg dankbaar voor.

We beseffen dat we maar een kleine bijdrage kunnen leveren; druppels, maar je zal die druppel maar nodig hebben. Wat ben je dan blij als jij een druppel in de vorm van hulp krijgt!

Laatste transportberichten

Chauffeurs Leo en Bram schrijven over hun hulptransport naar Albanië

Chauffeurs Leo en Bram schrijven over hun hulptransport naar Albanië

We zijn inmiddels terug van onze geweldig mooie reis met hulpgoederen naar Albanië. Onze lading hebben we op vrijdag 29 oktober 2021 gelost in het weeshuis wat is opgericht door stichting Albanië Comité uit Huizen. Dit weeshuis wordt beheerd door de Albanese Zamira en...

Nieuwe fietsen voor Albanië

Nieuwe fietsen voor Albanië

Jaap Colijn werkt in een fietsenwinkel en gaf aan dat hij wel; op de uitkijk wilde staan voor bicikletes (fietsen) voor Albanië. In Lushnje rijdt bijvoorbeeld een postbode op een oude Nederlandse fiets, lang geleden gedoneerd via Hoop voor Albanië, maar die is...

Leo en Bram onderweg naar Albanië

Leo en Bram onderweg naar Albanië

De vrijwillige chauffeurs Leo Hofland en Bram Keijzer vertrokken 27 oktober met een vrachtwagen vol hulpgoederen naar Albanië. Ondanks de vreemde tijd waarin we allemaal leven, met al de bijzondere regeltjes, voelen ze zich geroepen om deze mooie reis te ondernemen....