Radio TV 7

Met de radio- en tv-uitzendingen wil radio/tv 7 de bevolking en Albanië, Kosovo en de gehele Balkan bereiken met het evangelie. De programma’s zijn 24/7 te horen en gaan over hoe je een christelijk leven leidt, waarbij de programma’s ondersteunend zijn voor christelijke gezinnen. Met de programma’s willen zij hoop brengen aan de bevolking.

De kijkers en luisteraars horen: Er is hoop! Enkeleda Kumaraku-Shellburne, de directeur legt uit: “We willen een stem geven aan de mensen die geen stem hebben. We vertellen verhalen van mensen die op verschillende manieren te lijden hebben, maar ook verhalen van mensen die hun moeilijkheden te boven komen op verschillende gebieden van het leven. Het tv station is niet persé voor beroemdheden, maar juist voor de gewone burger.”

Het tv station is niet persé voor beroemdheden, maar juist voor de gewone burger.”

Enkeleda: “We kunnen het zien in ons dagelijks leven, je ziet hoe de economie achteruit gaan, mensen verliezen hun banen en als je daar aan denkt, dan lijkt alles hopeloos. Maar wanneer je het Goede Nieuws vertelt en de boodschap van hoop, dan kan Hij ons aanraken en onze hoop herstellen.”

“We willen bewustwording creëren met onze programma’s, met betrekking tot gezondheid, gezin, politiek en met betrekking tot wat er in het land gebeurt. We zenden ook kinderprogramma’s uit en bieden counseling aan met betrekking tot geloofsgroei. Tevens zijn wij in praktische zin betrokken in de samenleving. Na de aardbeving van 2019 was Radio 7 een belangrijk platform in de Balkan. Door onze beelden kon de wereld zien wat er aan de hand was en hoeveel hulp er nodig was. Door het land verspreid hebben wij medewerkers die hands on bezig zijn met begeleiding van minder bedeelden.”

Groei van radio- en tv programma’s

Sinds 2017 worden er tv programma’s uitgezonden, daarvoor was er alleen Radio 7. We kijken voortdurend hoe we kunnen groeien om onze programma’s meer te kunnen verspreiden in de Balkan. Naast radio maken wij nu ook televisieprogramma’s met de christelijke boodschap van hoop. Onze programma’s kunnen ook worden gevolgd via IPTV in heel Europa en in de Verenigde Staten. We zijn eigenlijk uit ons gebouw gegroeid en zoeken naar mogelijkheden en middelen om een groter pand te kunnen gebruiken om onze programma’s te kunnen maken en uitzenden.

AZC gebouw wordt studio

Hoop voor Albanië heeft het gebouw gerealiseerd door een voormalig AZC gebouw te sturen en het op te bouwen. Enkeleda: “Zij waren zo gul om dit gebouw te schenken, zodat wij mensen kunnen laten weten dat er hoop is hier. Dat is één van de missies van Hoop voor Albanië, om mensen te helpen via Gods handen, via hun goederen of via de bronnen die zij hebben.”

Bekijk hieronder de aflevering over Radio 7 uit onze serie ‘De Gezichten van Albanië’.