Help the Life

Als je in Albanië gehandicapt bent, hoor je er eigenlijk niet bij. Veel gehandicapten komen hun huis amper uit, leren weinig  en kunnen maar heel af en toe lekker spelen of plezier maken. Help the Life, een Albanese stichting, zorgt voor deze mensen, groot en klein. Ze willen gehandicapten een betere toekomst geven.

Nieuw gebouw voor Help the Life

De Albanese Stichting Help the Life heeft in 2010 een heel mooi nieuw gebouw gekregen wat voldoet aan alle eisen die voor het onderwijs en de ontwikkeling van de kinderen nodig is. De bouw werd in samenwerking met het ICCO, Stichting Werkgroep Albanië uit Groningen, de stichting Geertruidenberg helpt Albanië en Hoop voor Albanië gerealiseerd. Hoop voor Albanië ziet Help the Life als een organisatie van grote waarde voor de gemeenschap en heeft daarom geparticipeerd in het laten bouwen van het complex.

Hulp op maat

Help the Life heeft nu ongeveer 25 verstandelijk gehandicapte in de dagopvang. Ook bij gezinnen thuis geven ze hulp en wordt de mensen geleerd om voor zichzelf te kunnen zorgen. Inmiddels beschikt Help the Life over een professioneel team die voorzien in de nodige therapieën en trainingen zodat kinderen op hun eigen niveau zich kunnen ontwikkelen.

Prachtig gebouw

Het hele gebouw is gelijkvloers, met prachtige lokalen voorzien van airco en verwarming. In de ruimtes kunnen lessen en therapieën worden gegeven, individueel of in groepsverband. Er is een keuken waar eenvoudige maaltijden door de kinderen zelf worden bereid. In de dagopvang leren de kinderen rekenen, taal, knutselen, koken, winkelen, handwerken en krijgen ze computerles.

Positief effect

Het resultaat van de hulpverleners is dat sommigen geleerd hebben om te werken en zorgen. Dit is erg belangrijk voor hun eigenwaarde. Het werk van Help the Life is een groot succes, veel gehandicapten willen er naar toe. Deze mooie en respectvolle benadering van de gehandicapten heeft een positief effect op de gemeenschap, die langzamerhand hun visie op gehandicapten bijstelt. En het mooie is dat er een bredere acceptatie ontstaat voor mensen met een beperking.

Help mee

Draagt u de zorg voor kinderen met een geestelijke handicap? Draagt u verstandelijk gehandicapten een warm hart toe? Maak een gift over met de vermelding ‘Help the Life’. Wij zorgen dan dat het geld aan het centrum wordt overgedragen.