Zware aardbevingen in Albanië

Datum : 27-11-2019

Afgelopen nacht is Albanië op geschrikt door een reeks aardbevingen waarvan de zwaarste schok  6.4 op de schaal van Richter was en met name het grote aantal zware naschokken zorgde voor veel schade.

Gedurende de dag komt steeds meer nieuws over slachtoffers en schade vanuit het getroffen gebied.
Met name in de bergdorpjes is weinig te merken van noodhulp vanuit de overheid of filmploegen die het de ellende daar verslaan.
Via ons netwerk in Albanië krijgen wij hier wel berichten van en dat is zeer schrijnend , de mensen die toch al in een schamel huis woonden hebben nu letterlijk helemaal geen dak meer boven hun hoofd. Zij brengen  en moeten de nacht doorbrengen in de buiten lucht op de overgebleven puinhopen.
Ze zijn bang om weg te gaan en hun weinige bezit achter te laten. Dit bezit bestaat vnl uit wat vee (koe , geit en kippen) wat hen voorziet in hun levensonderhoud.
Juist voor deze mensen willen wij als HvA noodhulp bieden in eerste instantie middels voedsel pakketten en als de mogelijkheid bestaat eventuele herstelwerkzaamheden van zwaar beschadigde huizen maar u begrijpt dat daar zeer veel geld voor nodig is.
Zeker nu de koude Albanese winter in aantocht is en het zeker in de bergen zeer koud kan worden is hulp erg hard nodig. 
Wij zullen proberen om via ons netwerk  de situatie in kaart te brengen om te zien waar de nood het hoogst is.

Helpt u mee we hebben uw donatie zeker nu erg hard nodig !!

Bankrekening Rabobank : NL52 RABO 0353 0707 77 ovv Noodhulp aardbeving