Voedselhulp en winterhulp voor de allerarmsten

4 december 2020Acties, Nieuws

Een belangrijk onderdeel van Hoop voor Albanië is voedselhulp te bieden onder de allerarmsten. Gedurende het jaar hebben wij meer keren een voedselactie gedaan, omdat de situatie nog nijpender werd als gevolg van de coronacrisis en mensen hun banen verloren. Hierbij werden meelzakken en voedselpakketten uitgedeeld.

Je bent niet vergeten

Ook dit jaar willen wij de allerarmsten onder de Albanese bevolking helpen om de winter door te komen. Van een kerstdiner kunnen we hier niet spreken, maar we willen helpen voorzien in een basisbehoefte, zodat de mensen minimaal één keer per dag kunnen eten. Voor de mensen in Albanië is een zak meel zelfs méér dan eten, het is een bemoediging voor hen, want zo ervaren zij dat zij niet worden vergeten.

1200 zakken meel

Via vele pastors en lokale hulporganisaties weten wij de bevolking te bereiken. Dit keer gaat het om meel, waar de mensen zelf hun brood van zullen bakken. Het gaat bij deze actie om 1200 zakken meel. Één zak meel kost vijftien euro.

Help je ons om te kunnen helpen? Mogen wij ook dit jaar weer rekenen op jouw bijdrage? Giften kunnen worden gestort op rekeningnummer: NL52 RABO 03530 70777 onder vermelding van ‘Stichting Hoop voor Albanië’ o.v.v. voedselhulp december. Geven kan ook via de website.

Namens al deze mensen in Albanië willen wij je hartelijk danken!