Stichting Mensenkinderen op bezoek

3 februari 2021Nieuws, Selba

In het Mission House logeerden directeur Egbert van Beesten en bestuurslid Bram Helder van stichting Mensenkinderen. Net na de zomer hadden wij (Peter en Marian Brugman) al persoonlijk contact gehad in het nieuwe kantoor van Mensenkinderen in Nunspeet. In dit gesprek werden ervaringen uitgewisseld en we waren onder de indruk van wat stichting Mensenkinderen doet. Zij werken in de allerarmste Balkanlanden Moldavië, Albanië en Armenië en proberen net als Hoop voor Albanië, de erbarmelijke levensomstandigheden van de mensen daar te verbeteren.

Voedselprojecten en hout voor de kachels in de winter, maar ook meer duurzame projecten zoals het verbouwen van olifantengras. Zij gaan niet direct zelf daar aan de slag, maar met geworven fondsen bij organisaties en bedrijven in Nederland ondersteunen zij lokale projecten waar men bekend is met de bevolking en de noden.

Klik

Egbert raakte geïnteresseerd in ons Selba-project. Tijdens het bezoek aan Albanië wilden zij onder andere het dorp Selba bezoeken en met eigen ogen zien wat de potentie is van dit dorp. Er ontstond een enorme klik tussen de bewoners van Selba en deze twee heren. Vriendschappelijk werden zij op hun beurt onthaald door een aantal gezinnen in Selba.

Positief

Maar natuurlijk werd ook besproken waar zij voor kwamen, met eigen ogen zien hoe goed het land is voor bewerking en hoeveel land er beschikbaar is. Dat blijkt heel positief te zijn, zeker nu er toegang tot water is (!) en er werden wat ideeën geopperd voor agricultuur voor het volgend jaar. Uiteraard zullen we daar dan een aanvraag voor indienen bij Mensenkinderen, zodat wij mogelijk financiële ondersteuning krijgen om dit te kunnen verwezenlijken. Heel fijn om met deze ontzettend positieve mensen samen te mogen werken!