Opening christelijke koffiebar UP !

Datum : 05-02-2018

UP bar opent deuren

Op maandag 29 januari konden de eerste cliënten hun kopje koffie bestellen in de sociaal christelijke koffiebar ‘UP’ in Shkodër, Albanië. Een project wat Hoop voor Albanië ondersteunt. 

Na ruim een jaar van brainstormen, plannen schrijven, panden bekijken, spullen regelen, transporteren, fondsen werven en klussen is het café eindelijk open. Iteams-zendeling Jairo PH is samen met zijn lokale collega’s verheugd. De droom van de Albanese Stefan Lumci is werkelijkheid geworden.

Van Nederland naar Albanië

Zonder de support van Hoop voor Albanië was de droom een luchtkasteel gebleven. Met verschillende transporten heeft de stichting geholpen om (gedoneerde) spullen uit Nederland naar Albanië vervoeren. Zo’n tien kubieke meter werd vervoerd naar Albanië. Onder andere vloerplaten, een gietijzeren kachel, tientallen eetkamerstoelen, een piano, 50 Ikea lampen en klein meubilair. Daarnaast hebben de donateurs van Hoop voor Albanië financieel garant gestaan bij de aanloop en opstart van de UP bar.

Zelf inrichten

De inrichting van de ‘UP bar’ is helemaal zelf gedaan. Jairo en zijn Albanese collega’s hebben van oude vloerdelen nieuwe banken en tafels gemaakt. Grote verfblikken transformeerden in krukjes, oude deuren en ramen werden tafels en gevonden boomstammen op het strand werden lampen.

Licht laten schijnen

Nu ‘UP bar’ open is, breekt een nieuwe fase aan. Het verlangen is dat het een plek is, waar mensen God beter mogen leren kennen en dat er christelijke en sociale activiteiten worden georganiseerd. Een Valentijns diner, een maaltijd voor mensen van de straat of gebedssamenkomsten.

Kom gerust op bezoek

Mocht u Shkodër bezoeken, de locatie is vlak bij de kathedraal. Via Instagram en Facebook is het café te volgen via ‘UP social coffee’.

Noot voor de redactie:

Foto’s en een youtube-video zijn te bekijken via http://www.huizeph.nl/blog/2018/01/up-bar-open-foto-video/ en kunnen op de website erbij geplaatst worden. Mocht je een specifieke foto in hoge resolutie nodig hebben, laat het me weten via koepijn@gmail.com .