‘Oogsten’ voorwoord magazine

30 september 2021Magazine, Nieuws, Voorwoord

“We zijn dankbaar dat er mede dankzij uw ondersteuning weer een hoop dingen in Albaniё gedaan konden worden in de afgelopen maanden. We hebben naar aanleiding van een oproep in onze vorige uitgave een geweldig schottenkeet-gebouw gekregen. Met de inzet van hulpvaardige vrijwilligers is het gebouw gedemonteerd en gaat binnenkort op transport naar Tirana. Een kerkelijke gemeente in Tirana is hier enorm mee geholpen.” schrijft het bestuur in hun voorwoord van het magazine.

We hopen dat door deze gemeente geoogst mag worden door een getuigenis te zijn van de Here Jezus. Geweldig is het dat we dit jaar reeds 18 vrachtwagenladingen met hulpgoederen konden inzamelen en uitdelen in Albaniё. In een opsomming in het magazine lees je dat er bijna 170.000 kilo aan hulpgoederen is vervoerd en dan kunt u zich voorstellen dat daar erg veel tijd in is gestoken om dat in Nederland in te zamelen, de vrachtwagens te laden en in Albanië uit te delen. Honderden vrijwilligers hebben zich hiervoor ingezet. Duizenden arme gezinnen en tientallen kerken zijn met deze goederen geholpen.

Zelf naar Albanië toe

Diverse groepen zijn in Albaniё werkzaam geweest om verschillende projecten te doen zoals kinderwerk, schilderen en klussen, een team heeft een auto gebracht waar een gemeente weer mee vooruit kan. Dankzij gulle gevers konden we voor een gezin dat in een krot woonde een fatsoenlijk huisje bouwen. Tevens heeft ons Missionhouse een grondige opknapbeurt gekregen en ziet er weer fris uit.

Zaaigoed

Ook heel mooi om te zien dat ruim duizend arme gezinnen van het zaaigoed wat zij in het voorjaar gekregen hebben nu hebben kunnen oogsten en zichzelf van voedsel kunnen voorzien.

Al met al een hoop redenen om God dankbaar te zijn dat we dit samen met uw inzet en giften konden doen.

Voorwoord magazine Hoop voor Albanië 2021-10