Kerst 2018

Datum : 24-12-2018

Kerst 2018  Het jaar is weer bijna om. De Kerst nadert. Fijn om met je familie samen te zijn om Kerst te vieren, warm en gezellig. Eten en drinken met alles er op en aan. Dat hoort zo, daar hebben we toch recht op? Helaas zijn er heel veel mensen op de wereld waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Elk jaar opnieuw vragen we ons af waarmee we de armste gezinnen het meest kunnen helpen. Onze mensen in Albanië geven aan dat de armste gezinnen het meest zijn geholpen met een zak meel. Het is nauwelijks voor te stellen, maar wel de realiteit anno 2018. Met een zak meel kan een gezin zich een maand lang voeden. Een zak meel van 25 kg kost € 15,00. Helpt u mee om veel arme mensen van meel te voorzien?

Een voorbeeld uit het bergstadje Burrel :

Miranda Cara vertelde ons: mijn man en ik hebben drie kinderen, een dochter en twee zoons. Mijn dochter is getrouwd en heeft een zoontje. Momenteel hebben mijn man en ik geen werk en we hebben het niet makkelijk om rond te komen.

Sinds de nieuwe kerk in Burell geopend is ben ik daar naar de samenkomsten gegaan, samen met mijn dochter enhaar zoontje. Op een gegeven moment waren we door onze voorraad meel heen en wist ik niet hoe ik brood voor mijn gezin op tafel zou kunnen krijgen. Later diezelfde dag dat ik door de voorraad meel heen was kreeg ik een telefoontje van Lili en zij vertelde me dat ik naar de kerk kon komen om een zak meel op te halen. Ik was heel blij en verrast omdat dit voor mij een wonder was. Ik wil de werkers van HvA heel erg bedanken voor de geweldige bijdrage die zij hebben geleverd aan onze kerk. God zegene jullie.