Januari 2020

Datum : 27-01-2020

Inmiddels is het 2020 en is het precies 2 maanden geleden dat Albanië werd opgeschrikt door een hevige aardbeving een honderden naschokken. In de daaropvolgende weken zijn er vele hulpactie op touw gezet en zijn we inmiddels 5 hulptransporten verder. Vele voedselpakketten zijn onder leiding van de VUSH gedistribueerd onder de slachtoffers van de aardbeving. Dankzij de vele donaties hebben we als HvA deze goederen kunnen financieren.
Ook kwamen er vele vragen of we huizen konden herbouwen of renoveren daar er vele gezinnen dakloos zijn geworden. In een aantal schrijnende gevallen hebben we hier gehoor aan kunnen geven en zijn er inmiddels 3 huisjes opgeleverd.
Helaas is het voor ons onmogelijk om overal gehoor aan te kunnen geven daar we helaas niet over de financiële middelen beschikken.
Noodhulp in de vorm van voedselpakketten is voor ons als stichting de meest voor de hand liggende vorm van hulp en voor €25,- kunnen wij een voedselpakket samenstellen waar een gezin van 4 personen een 4 weken van kan leven.