Hulp na de aardbeving in Albanië in 2019

27 januari 2020Acties, Nieuws

Inmiddels is het 2020. Het is precies twee maanden geleden dat Albanië werd opgeschrikt door een hevige aardbeving met honderden naschokken*. In de daaropvolgende weken zijn er vele hulpactie op touw gezet en zijn we inmiddels vijf hulptransporten verder. Honderden voedselpakketten zijn onder leiding van de VUSH (overkoepelend kerkorgaan) gedistribueerd onder de slachtoffers van de aardbeving. Dankzij de vele donaties hebben we als Hoop voor Albanië deze goederen kunnen financieren.

Ook kwamen er vele vragen of we huizen konden herbouwen of renoveren daar er vele gezinnen dakloos zijn geworden. In een aantal schrijnende gevallen hebben we hier gehoor aan kunnen geven en zijn er inmiddels drie huisjes opgeleverd. Helaas is het voor ons onmogelijk om op alle aanvragen in te gaan omdat we niet over de financiële middelen beschikken.

25 euro = 1 voedselpakket voor 4 personen voor 1 maand

Noodhulp in de vorm van voedselpakketten is voor ons als stichting de meest voor de hand liggende vorm van hulp en voor € 25 kunnen wij een voedselpakket samenstellen waar een gezin van vier personen voor vier weken voedsel. Help mee en doneer!

* Lees meer over de aardbeving op NOS.nl