Het multifunctioneel gebouw te Peqin is bijna klaar

Datum : 03-05-2019

De start van weer een nieuw project , nu in Peqin een plaatsje vlak bij de stad Lushnjë. Een aantal weken geleden zijn een tweetal containers naar dit dorpje gebracht waarin een compleet gebouw is opgeslagen. Dit gebouw is in Nederland gebruikt als een huisartsenpost en zal een 2e leven in Peqin gaan krijgen. HvA is vorig jaar door Fred Westerink in contact gebracht met Ali Kurti die graag een multifunctioneel gebouw wilde voor m.n. het kerkelijke werk wat hij verricht in Peqin. Zijn gemeente groeit en het huidige gebouw waar ook een kinderopvang is gevestigd werd te klein . Vorig jaar november zijn een aantal bestuursleden in Peqin bij dhr. Kurti op bezoek geweest waar hij zijn plannen heeft toegelicht. Zijn gemeente heeft zelf een stuk grond aangekocht , HvA schenkt het gebouw en de betonnen vloer en de werkgroep Ep & Vloet uit Hardinxveld Giessendam zal met een aantal enthousiaste leden dit gebouw gaan opbouwen. Inmiddels is Luli Cenoli begonnen met de grondwerkzaamheden waarna de betonnen vloer gestort kan worden zodat deze droog is als de mannen van Ep & Vloet eind mei kunnen starten met de werkzaamheden.
We houden u op de hoogte van de vorderingen de komende weken. Uw steun is van harte welkom en middels een financiële bijdrage kunt uw gift overmaken op rekening   u dit werk steunen kan dit natuurlijk van de stichting Hoop voor Albanië NL52RABO353070777 o.v.v. Gebouw Peqin.
Inmiddels heeft Ep en Vloet een mega presatatie geleverd door dit gebouw in bijna 6 dagen op te bouwen , wat een geweldige groep mannen is dit ondanks de wisselende weerspmstandigheden Zon , hevige regen en onweer en daarna weer de warme zon hebben zij keihard doorgewerkt om op tijd deze klus te klaren.
De komende weken zal HvA zorgdragen voor een nieuwe vloer in een professionele schilder beurt zodat de gemeente van Ali Kurit jaren vooruit kan in dit gebouw