EO Metterdaad bezoekt ouderenzorgproject in Korçë

25 oktober 2021Korce, Nieuws, Projecten

Op 20 oktober 2021 bezocht projectleider Gert Bekebrede van EO Metterdaad het bejaardenhuis in Korçë! In november 2020 was er grote inzamelingsactie via de Nederlandse televisie. Daarbij werden een viertal filmpjes getoond over de noden en het leven van de kwetsbare ouderen in Korçë.

Hierbij werd een aanzienlijk bedrag opgehaald. Dit geld werd ingezameld om de thuiszorg in en rondom Korçë te versterken, verbeteren en uit te breiden. In deze reis kwam Gert, vergezeld door zijn vrouw, met eigen ogen kijken hoe de situaties op veel plekken nog zijn en waar Vila Kenedi van de Kenedi Foundation inzet op de genoemde doelen.

Verhelderend en verfrissende adviezen

Het was verhelderend en verfrissend om vanuit het oogpunt van iemand die al jaren met zendingsprojecten werkt en zelf ook in de zending heeft gewerkt te mogen ervaren hoe hij namens EO Metterdaad tegen deze zaken aankijkt. Een aantal kritische vragen en evaluatie- en aanknopingspunten konden Marleen van de Voorde, de zorgmanager en wij hieruit meenemen.

Geworven fondsen al ingezet

Met de geworven fondsen is er inmiddels een sociaal werker buitendienst aangesteld. In samenwerking met de lokale voorgangers zullen de verschillende zorg- en sociale problemen in kaart gebracht worden en daaruit voortvloeiend ontstaat er een actieplan. De maaltijdverstrekking aan de zwakkeren en kwetsbaren in deze dorpen is al gestart.