Een solide muur voor Seed of Hope

18 oktober 2019Aardbeving, Nieuws

Onder Albanië bevindt zich de grens tussen de Euraziatische en de Afrikaanse tektonische plaat, waardoor er regelmatig aardbevingen voorkomen. Voor de heftige aardbevingen in november 2019 werd Albanië op 21 oktober ook opgeschrikt door een aardbeving en een reeks naschokken. Over het algemeen viel de schade mee maar met name onder de toch al zeer arme inwoners van het getroffen gebied was wel veel schade. De huisjes van deze mensen die veelal in zeer slechte staat verkeren hadden veel te leiden onder dit natuur geweld. Vele bewoners zijn in tenten opgevangen en moeten maar afwachten of ze voor de winter kunnen terug keren naar hun huis.

Seed of Hope is een project waar driehonderd kinderen uit Shkoza drie keer per week een gezonde maaltijd krijgen. Naast maaltijden leren kinderen ook communicatievaardigheden, om een ander te dienen, te wachten op anderen, en kleinere kinderen te helpen. Ook proberen zij de kinderen de Bijbelse waarheden en waarden te leren. Bij de projectlocatie ontstond in de muur die het hoogte verschil opvangt een grote scheur. De situatie was dermate gevaarlijk dat deze muur direct moest worden verstevigd. Als deze muur zou bezwijken zou dit betekenen dat het gebouw van Seed of Hope in zou kunnen storten.

Nominatie om te verstevigen

De muur was al in een eerder stadium iets geweken. Enerzijds als gevolg van de wegwerkzaamheden die onder aan het project plaatsvinden. Maar ook anderzijds vanwege de kwaliteit van de huidige muur. De muur stond al op de  nominatie om te verstevigen, maar de muur is nu versneld aangepakt en extra solide gemaakt. In de weken na de aardbeving is de muur grondig aangepakt door onze aannemer Luli.

Op tijd aangepakt

Achteraf gezien is het project op de juiste tijd aangepakt. Want een maand later was er een heftige aardbeving in de buurt van Durres met honderden naschokken. Met 51 doden en ruim 2000 gewonden volgens de NOS. De muur is nu zeer solide en sterk. Dit mooie project is beschermt tegen toekomstige aardbevingen.

<div class=”et_pb_button_module_wrapper et_pb_button_0_wrapper et_pb_button_alignment_center et_pb_module “><center>
<a class=”et_pb_button et_pb_button_0 et_pb_bg_layout_light” href=”/seed-of-hope”>Lees meer over ‘Seed of Hope'</a></center></div>

Lees meer over ‘Seed of Hope’