Een nieuwe kerk in Lezhe

4 februari 2019Albanese Kerk, Bouwproject, Nieuws

In 2018 begon de bouw van een nieuwe kerk in de stad Lezhe. In 2016 werd op verzoek van de plaatselijke voorganger een bezoek gebracht aan het toenmalige gebouw waar op de bovenverdieping kerkdiensten werden georganiseerd. De staat waarin m’n de bovenverdieping bestond was slecht en door het groeiend aantal kerkgangers zou er een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan.

Na een aantal opties te hebben onderzocht om de kerk te verbouwen of te verhuizen naar een ander pand werd er voorzichtig geopperd of er misschien nieuwbouw mogelijk was. Na deskundig onderzoek, bleek dat het verbouwen van het bestaande pand erg veel zou gaan kosten. Met dit in het achterhoofd is er in Nederland onderzocht of een inzamelingsactie voldoende financiën zou kunnen opleveren voor nieuwbouw.

Samen de schouders eronder

Inmiddels was er een architect benaderd die een kerkgebouw heeft ontworpen en werd Luli gevraagd om een offerte uit te brengen voor de nieuwbouw. Inmiddels waren er al een aantal grote bedragen toegezegd door donateurs die deze zouden schenken zodra er met de bouw begonnen zou kunnen worden. In september 2018 waren de vergunningen rond en konden de bouwwerkzaamheden beginnen.

Verwonderd over de donaties

Inmiddels vordert het werk gestaag en is men met het dak van het gebouw al een eind op weg. Ook nu hebben wij ons weer verwonderd dat er in relatief een korte tijd zoveel geld is gedoneerd, zodat er ook voor de gemeente in Lezhe straks een gloednieuwe kerk geopend kan worden om deze groeiende en bloeiende gemeente te kunnen huisvesten. Hartelijk bedankt voor een ieder die hier aan heeft bij gedragen we houden u op de hoogte!