Een nieuw huisje voor de fam. Gjana

Datum : 27-06-2016

De familie Gjana

Zo’n 10 jaar geleden verhuisden zij van het dorpje Puka naar de hoofdstad Tirana in de hoop daar werk te vinden om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Maar dat liep uit op een grote teleurstelling en bittere armoede.

De familie woont onder zeer slechte omstandigheden. Beide ouders zijn ziek zijn kansloos om werk te kunnen vinden om hun drie kinderen te kunnen onderhouden. De oudste is 17, haar zusje Anisa van 14 is geestelijk gehandicapt en Zigri van 13 is ontzettend mager. Zij leven in totale armoede en hun “huisje” lekt als een zeef. De sanitaire voorziening is miserabel  - zie de foto van hun “WC”…  Dit zijn geen omstandigheden waarin mensen fatsoenlijk kunnen leven. Wij willen het huisje graag opknappen en willen het door middel van een verbouwing wat groter maken, er een kamer bij aanbouwen. Het voorzien van stromend water en een toilet aanleggen. Kortom de minimale behoefte waarin een gezin hoort te leven. Natuurlijk vragen wij hier gebed voor maar ook middelen om dit te kunnen realiseren, de hele verbouwing gaat ongeveer € 10.000,- kosten. Helpt u ons mee dit te realiseren?

Inmiddels vordert de bouw van een nieuw huisje gestaag , en ondanks de hoge temperatuur in Tirana , 38 graden Celsius , gaan de bouwvakkers van Luli Cenoli lekker door met hun werkzaamheden.
Op de bij gevoegde foto’s kunt u zien hoe ver zij zijn.