De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

22 februari 2019Nieuws

In november 2018 ontmoetten wij opnieuw Ema Puka en haar vader en moeder Edvin en Alma in Tirana. Hoop voor Albanië sprong voor haar situatie op de bres toen in 2009 een grote tumor in haar buik werd geconstateerd. In Albanië was geen specialistische hulp die haar zou kunnen helpen wat zou betekenen dat Ema niet lang meer te leven zou hebben. Via ons netwerk in Albanië is HvA destijds in contact gekomen met haar ouders om te onderzoeken wat HvA zou kunnen beteken voor Ema en of een operatie plus de reis naar Nederland haalbaar zou zijn.

Artikel over Ema in de lokale krantIn datzelfde jaar 2009 werd er door Erwin vd Ende en Corne vd Berg (jongens die destijds Hoop voor Albanië een zeer warm hart toedroegen) een grote actie op touw gezet om geld in te zamelen met als doel een operatie en het verblijf van haar ouders. Inmiddels was in ziekenhuis in Bonn (Duitsland) contact gelegd met een gespecialiseerde arts die ook zijn medewerking wilde verlenen zodat Ema geopereerd zou kunnen worden.

Auto verloot

Tijdens het Maasdijks spektakel feest werd een auto verloot onder de aanwezige bezoekers, die in de aanloop van het feest loten konden kopen. Tijdens deze spectaculaire trekking kwam een vriendengroep als winnaars uit de bus. Mede door deze actie kon een geslaagde operatie worden gepleegd en wat een wonder was het om te zien wat voor een levenslustig en slim meisje Ema nu is.

Symbolisch cadeau

In november kreeg Ema van Erwin en Corne een grote knuffelbeer als symbolisch cadeau voor haar tiende verjaardag. Dit feest is afgelopen januari  gevierd met onder andere een dankdienst in de kerk van Skhoder. Afgelopen week kregen we van haar moeder een filmpje toegestuurd waar Ema laat zien/horen over welk talent zij beschikt! Op onze facebook pagina is dit filmpje te zien.