De impact van de coronacrisis in Albanië

5 april 2020Nieuws

De coronacrisis houdt in Nederland de gemoederen flink bezig en het nieuws staat er vol mee. In Nederland, waar zowat alles goed is geregeld en waar niemand echt honger hoeft te lijden, staat het leven op een laag pitje. We moeten ons aan een aantal belangrijke regels houden om het virus uit te bannen. Onze supermarkten blijven open en kunnen in alles voorzien en er is genoeg. Hamsteren heeft geen zin.

Ook in Albanië waar het coronavirus de volle aandacht heeft, zijn wij nog steeds actief. Het gehele land zit op slot en alleen met speciale toestemming mag men naar buiten. Deze Lockdown is voor de allerarmste een ramp, men kan niet naar het werk (voor zover aanwezig) en er is dus geen inkomen. Met als gevolg dat men nauwelijks voedsel kan kopen.

Bemoedigende reactie

Hoop voor Albanië heeft wederom een zogenaamde meelactie gestart. Via ons netwerk in Albanië, gecoördineerd door Hoop voor Albanië-medewerker Leta Cenoli, zullen er zakken meel worden uitgedeeld onder de gezinnen die daar het meest in aanmerking voor komen. Als antwoord op deze actie ontvingen wij de onderstaande tekst via Leta Cenoli:

“Dear all, I have no words to describe to you all what impact give this help to the people who are really in need, they were with tears in their eyes. This is what pastor Rustem said to me. Especially during this quarantine time. God bless you all.”

“Beste allemaal, Ik heb geen woorden om te beschrijven welke impact deze hulp is voor de mensen die in nood zijn. Ze waren tot tranen toe bewogen, dat is wat voorganger Rustem zei tegen me. Speciaal tijdens deze quarantaine periode. Gods zegen voor jullie allemaal.”

Opgebouwd netwerk

Uit dit alles blijkt hoe belangrijk ons opgebouwde netwerk in Albanië is nu er vanuit Nederland geen vertegenwoordiging mogelijk is. Ook willen we voedselpakketten samenstellen. Voor twintig euro kunnen we een gevarieerd pakket aanbieden. Help mee en doneer! of geef via Hoop voor Albanië NL52 RABO NL52 RABO53 0707 77 ovv ‘voedselpakketten 2020’