Corona virus in Albanie

Datum : 11-04-2020

 Ondanks dat de Corona crisis in Nederland de gemoederen flink bezig houdt en het nieuws bol staat van alles wat hier mee te maken heeft, zijn wij nog steeds actief in Albanië.
In Nederland waar zowat alles goed is geregeld en waar niemand echt honger hoeft te lijden, staat het leven op een lager pitje en moeten we ons aan een aantal belangrijke regels houden om het virus uit te kunnen bannen. Onze supermarkten zijn open en kunnen in alles voorzien er is genoeg (al hoewel daar sommige anders over denken/dachten).
Ook in Albanië heeft het Corona virus de volle aandacht. Het gehele land zit op slot en alleen met speciale toestemming mag men naar buiten. Deze Lock down is voor de allerarmste een ramp, men kan niet naar het werk (voor zover aanwezig ) en er is dus geen inkomen met als gevolg dat men nauwelijks voedsel kan kopen.
Middels een dezelfde actie als eind december is Hoop voor Albanië  wederom een zgn. meel actie gestart. Via ons netwerk en gecoördineerd door Leta Cenoli zullen er zakken meel worden uitgedeeld onder de gezinnen die daar het meest in aanmerking voor komen.
Als antwoord op deze actie ontvingen wij de onderstaande tekst via Leta Cenoli :

“Dear all, I have no words to describe to you all what impact give this to the people who are reallt in need, they where with tears in their eyes , this is what pastor Rustem and Shpetim say to me, and a specially in this quarantine time .
God bless you all “.

Uit dit alles blijkt hoe belangrijk ons opgebouwde netwerk in Albanië is nu er vanuit Nederland geen vertegenwoordiging mogelijk is.

Ook willen we voedselpakketten samenstellen en voor €20,- kunnen we een gevarieerd pakket aanbieden. Helpt u mee !?
Hoop voor Albanië NL52 RABO NL52 RABO 0353 0707 77 ovv voedselpakketten 2020