Christelijke koffiebar te Shkodër

Datum : 11-07-2017

HvA support een sociale christelijke koffiebar

 Stefan is dertig jaar en Albanees. Hij heeft een droom om een christelijk sociaal bar te beginnen in Shkodër, Albanië. Een businessplan en budget liggen klaar, een locatie is gevonden en het bedrijfje gaat UP bar heten. Met de financiële toezegging van Hoop voor Albanië zijn de financiën rond gekomen en kan hij beginnen aan de volgende fase.

 Stefan heeft goed nagedacht wat zijn doel is met dit bedrijfje. Hij wil goede koffie serveren, onderscheidend zijn qua inspiratie, service, voedsel en design. Maar bovenal moet het de koffiebar plek worden waar mensen God ontmoeten en Hem beter leren kennen. Een naam heeft hij ook al: UP bar, verwijzend naar de hemel.

 Samen met de Nederlandse zendeling Jaïro gaat hij verder aan de slag om zijn droom te realiseren. Onder andere met gerecycelde materialen en sommige nieuwe bouwmaterialen uit Nederland die hier voor handen zijn. Hoop voor Albanië is nu onderweg om degelijke keukenstoelen af te leveren, die opnieuw geschuurd en gelakt worden en een plekje krijgen in de koffiebar.

 Het zendingsgezin van Jairo & Francien werkt in de Noord Albanese stad Shkodër voor de ‘Illyricum Foundation’. Een lokale plaatselijke organisatie die Albanezen in nood helpt. Naast crisissituaties worden er ook maandelijkse boodschappenpakketten uitgedeeld en is er in de winter een mobiele gaarkeuken. Fran(ien is ’s ochtends ‘thuisjuf’ voor de oudste drie kinderen en kraamt bij Albanese baby’s. Kraamzorg kennen ze amper in Albanië.

Volg hun belevenissen op www.huizeph.nl