Beter toekomstperspectief voor dorpsbewoners Selba

10 mei 2022Nieuws, Selba

Mooi nieuws uit het dorp Selba waar Hoop voor Albanië actief is. Met verschillende projecten worden de inwoners van het dorpje bij de hoofdstad Tirana steeds zelfredzamer. Dat is een van de doelstellingen uit het plan wat Hoop voor Albanië met en voor het dorp heeft.

Hoop voor Albanië-bestuurslid Jan Prins: “De ontwikkeling van het bergdorp Selba gaat een nieuwe fase in. De bewoners van het geïsoleerde dorpje worden steeds meer zelfredzaam. Dat komt doordat we als stichting, in samenwerking met stichting Mensenkinderen, een aantal investeringen konden doen zoals het aanleggen van een watervoorziening en het bouwen van boogkassen. Daarin worden groente, fruit en kruiden geteeld met Nederlandse zaden. Daarbij wordt er ook professionele begeleiding aangeboden.”

Olifantengras

In de afgelopen week is er 3,5 hectare olifantengras aangeplant. Dit olifantengras dient als alternatieve brandstof, waardoor kostbare kolen of hout niet meer nodig zijn. Het gras heeft drie jaar nodig om tot een volwassen plant uit te groeien, waarna de groei en het vermenigvuldigen van de plant sneller zal gaan. Olifantengras groeit 3 – 4 meter per jaar en is een goede brandstof als je het verwerkt tot briketten. Het is een relatief nieuwe veelzijdige grondstof met talloze verwerkingsmogelijkheden. Lees meer >>>

Sociaal en geestelijke kant

Naast de economische situatie werken we ook aan de sociale en geestelijke kant, zodat de inwoners zich ook op dit vlak kunnen ontwikkelen. We zijn erg blij en dankbaar voor de bewoners van Selba. Met inzet van de Hoop voor Albanië en Mensenkinderen-achterban kunnen ze zich ontwikkelen en hebben steeds positiever toekomstperspectief voor ogen.