De wonderen zijn de wereld nog niet uit !

In November 2018 ontmoetten wij Ema Puka en haar vader en moeder Edvin en Alma in Tirana. Wie is ook alweer Ema Puka ? Ema is het meisje waar in 2009 een grote tumor in haar buik werd geconstateerd . In Albanië was geen specialistische hulp die haar zou kunnen helpen wat zou betekenen dat Ema niet lang meer te leven zou hebben. Via ons netwerk in Albanië is HvA destijds in contact gekomen met haar ouders om te onderzoeken wat HvA zou kunnen beteken voor Ema en of een operatie plus de reis naar Nederland haalbaar zou zijn. In datzelfde jaar 2009 werd er door Erwin vd Ende en Corne vd Berg (jongens die destijds HvA al een zeer warm hart toedroegen) een grote actie op touw gezet om geld in te zamelen met als doel een operatie en het verblijf van haar ouders.

Workshop gezonde voeding voor Albanië

Workshop gezonde voeding voor Albanië

Op zaterdagmorgen 9 maart geeft Suzan de Voogd een interessante workshop over gezonde voeding. Het zal gaan over voeding zoals de natuur het bedoeld heeft, en we kunnen ook proeven van al het gezonde, waardevolle en lekkere dat de aarde ons geeft.

De kosten zijn 15 euro per persoon en de opbrengst zal gaan naar de hulpprojecten van de Stichting Hoop voor Albanië.

Een nieuwe kerk in Lezhe

Vorig najaar is er begonnen met de bouw van een nieuwe kerk in het stadje Lezhe . In 2016 werd op verzoek van de plaatselijke voorganger een bezoek gebracht aan het toenmalige gebouw waar op de bovenverdieping kerkdiensten werden georganiseerd. De staat waarin mn de bovenverdieping bestond was niet goed en door het groeiend aantal kerkgangers zou er een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan.
Na een aantal opties te hebben onderzocht om de kerk te verbouwen of te verhuizen naar een ander pand werd er voorzichtig geopperd of er misschien nieuwbouw mogelijk was. Na deskundig onderzoek , was gebleken dat het verbouwen van het bestaande pand erg veel zou gaan kosten.

High tea

Kom op zaterdag 23 februari 2019 voor een goedverzorgde High Tea naar de gezellige kantine van kwekerij Connecting Lilies BV  in ’s-Gravenzande!

De High Tea kost 20 euro per persoon. De opbrengst zal gaan naar de projecten van de Stichting Hoop voor Albanië.

 

Tijdstip: 14.00 uur

Plaats: Bagijneland 8a  ’s-Gravenzande

 

Opgave:  via het emailadres  albaniemicha@gmail.com  of telefonisch: 06-27311771 (Marjan Boers)

Verkoop oliebollen 2018

Ook dit jaar worden er door vele vrijwilligers van onze stichting Hoop voor Albanië wederom de met goud bekroonde oliebollen van bakker vd Berg verkocht. De opbrengst komt geheel ten goede aan de minder bedeelden in Albanië .
Op de onderstaande locaties kunt u terecht om deze heerlijke oliebollen te kopen en het oude jaar op een mooie manier af te sluiten en natuurlijk het nieuwe jaar te beginnen
*s-Gravenzande, Langestraat nabij oude Gemeentehuis op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december 2018 van 09.00-16.00 u

* Monster, hoek Molenbrink/Molenstraat op zaterdag 29 december van 09.00-16.00 u en op maandag 31 december 2018 van 09.00-15.00 u