Januari 2020

Inmiddels is het 2020 en is het precies 2 maanden geleden dat Albanië werd opgeschrikt door een hevige aardbeving een honderden naschokken. In de daaropvolgende weken zijn er vele hulpactie op touw gezet en zijn we inmiddels 5 hulptransporten verder. Vele voedselpakketten zijn onder leiding van de VUSH gedistribueerd onder de slachtoffers van de aardbeving. Dankzij de vele donaties hebben we als HvA deze goederen kunnen financieren.
Ook kwamen er vele vragen of we huizen konden herbouwen of renoveren daar er vele gezinnen dakloos zijn geworden. In een aantal schrijnende gevallen hebben we hier gehoor aan kunnen geven en zijn er inmiddels 3 huisjes opgeleverd.

Oliebollen verkoop

Ook dit jaar worden er voor Hoop voor Albanië weer oliebollen verkocht. Vanaf 27 december zullen er op verschillende locaties in het Westland , Midden Delfland , Maassluis en Papendrecht de met GOUD bekroonde oliebollen van Bakkerij van den Berg te verkrijgen zijn.
• Gravenzande, Langestraat nabij oude Gemeentehuis op vrijdag 27, zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december 2019 van 09.00-16.00 uur.
• Monster, hoek Molenbrink/Molenstraat op zaterdag 28 december van 09.00-16.00 u en op maandag 30 en dinsdag 31 december van 09.00-15.00 uur.
• Maasland, Veldesteijn op vrijdag 27 en zaterdag 28 december van 09.00 – 16.00 u en op maandag 30 en dinsdag 31 december van 09.00 – 15.00 uur.

Meel en voedselpakketten project

Nadat de laatse goederen van het hulptransport zijn gedistribueerd door de VUSH over een groot aantal kerken is direct een aanvang gamaakt met ons jaarlijkse meelproject.
Via ons eigen netwerk worden zakken meel uitgedeeld aan de mensen die dit heel erg hard nodig hebben. Met 1 zak meel kan een gezin een maand vooruit om dit oa te gebruiken om zelf brood te bakken. Natuurlijk willen we graag doorgaan met hulp voor deze mensen, waarvan er ook vele slachtoffer zijn van de recente aardbevingen. Dit doen we door ook gevarieerde voedsel pakketten uit te delen daar waar het erg hard nodig is de komende maanden.
Helpt u mee voor €20,- kunnen wij een voedselpakket samenstellen.
Bankrekening Rabobank : NL52 RABO 0353 0707 77  ovv Noodhulp aardbevingen

Distribuerenvan hulpgoederen
Inmiddels zijn de 2 trucks met hulpmiddelen aangekomen en vindt het elke dag het distribueren plaats vanuit het depot te Prush. Dit onder de verantwoording van de VUSH, een overkoepelende kerkelijke organisatie die er voor zorgt dat de hulpgoederen op de juiste plaatsen terecht komen. 

De maanden blijft voor vele de nood hoog. Huisvesting gedurende de winter is een groot probleem. Help ons hen die het zo nodig te helpen.
Bankrekening Rabobank : NL52 RABO 0353 0707 77 ovv noodhulp aardbeving.

Extra vrachten met hulpgoederen op weg

De nood is onverminderd hoog vandaag kregen wij een email van de Albanese ambassade uit Den Haag met verzoek of wij als HvA nog konden voorzien in vele hulpgoederen waaronder luchtbedden, dekens, slaapzakken, tenten, noodstroomvoorzieningen, medische materiaal zelfs een brug stond op deze lijst.

Heel moeilijk om te lezen dat er nog zoveel tekorten zijn om de vele daklozen de invallende winter door te helpen.

Gelukkig zijn vandaag de 2 extra vrachten met voedsel maar ook vele matrassen, dekens, slaapzakken en kleding richting Albanië vertrokken.

4 chauffeurs die geheel vrijwillig op pad gaan, zij slaan Sinterklaasavond dit jaar over en zijn ver weg van hun familie, maar brengen deze zeer welkome hulpgoederen naar een land wat zeer afhankelijk is van uw steun.