Bezoek November 2017

Afgelopen week  zijn een aantal bestuursleden teruggekeerd van een reis naar Albanië om de projecten van HvA te bezoeken. Tijdens deze reis zijn er weer veel verzoeken voor hulp neergelegd . Een aantal zeer schrijnende gevallen waar we proberen een oplossing voor te vinden. Zoals van een aantal gezinnen die onder mensonterende omstandigheden “aan het overleven” zijn.
Er waren ook er vele mooie dingen te zien, zoals het huisje wat de afgelopen maand is gebouwd voor de fam. Ymerit ,die met hun meervoudig beperkte kind lange tijd in een tent leefden. Vooral nu de winter voor de deur staat is dat iets om erg dankbaar voor te zijn.

Nood hoog in Albanië

De nood in Albanië is nog steeds hoog en daarom zetten wij, Leo Hofland en Bram Keijzer, ons weer in als vrijwilligers voor de stichting ‘Hoop voor Albanië’, door een vracht hulpgoederen naar dit land te brengen. Het doel hiervan is de mensen, die vaak in grote armoede leven, te ondersteunen met deze goederen. Het plan is om op woensdag 1 november te vertrekken, met een door de stichting beschikbaar gestelde vrachtwagen. De kosten aan brandstof, tol en veerboot voor zo'n rit naar Albanië zijn aanzienlijk. Om de stichting HvA, die de ANBI status heeft, te ontlasten van deze hoge kosten, zouden wij het heel fijn vinden als jullie mee willen helpen om ‘onze rit’ financieel te ondersteunen.

Stroom voor Pro familja

Een noodstroomaggregaat voor Profamilja

Afgelopen week hebben wij van de firma Dael uit Maasdijk een noodstroomaggregaat in ontvangst mogen nemen. Het “nieuwe” in mei opgeleverde gebouw van Pro familja staat in het dorpje Peze waar de stroom nog wel eens uit kan vallen. Om de gezinnen die bij Pro familja verblijven van stroom te kunnen blijven voorzien , zijn wij met hun vraag om een noodstroom aggregaat bij het bedrijf Dael uitgekomen . Zij hebben een aggregaat opgeknapt en aan Hoop voor Albanië geschonken. Binnen een week de vraag en in dezelfde week op transport naar Albanië , dat noemen we nog eens snel schakelen , niet vreemd voor een bedrijf als Dael.

Andre , Klaas en Rob , heel erg bedankt voor jullie medewerking !!

Gezocht !!

Gezocht
Wij als Hoop voor Albaniё zijn op zoek naar een echtpaar die het werk van de stichting in Albaniё willen vertegenwoordigen. We zoeken mensen die tenminste 3 jaar beschikbaar willen zijn om in Albaniё ons gastenhuis te runnen en projecten van de stichting begeleiden.

Voor informatie; Kees Verheul tel. 078-6151201

Een nieuw multifunctioneel gebouw voor de Christelijke gemeente van Kamzha

Een nieuwe kerk in Kahmza ,

Dankzij de financiële steun van een aantal trouwe donateurs van HvA kan de bloeiende en groeiende gemeente van Kamzha beschikken over een mooi nieuw multifunctioneel onderkomen.
Afgelopen weekend werd deze kerk feestelijk geopend . Geweldig om te zien dat er nog steeds groeiende gemeenten ontstaan waar het Christelijke geloof beleden wordt en kan worden !  
Van harte gefeliciteerd !