Micha werkgroep

Michagroep

De Michagroep is in 2010 opgericht en komt uit 's Gravenzande. De groep bestaat uit ca. 20 personen en is al 4x actief in Albanië aan het werk geweest.

In mei 2011 is in het Psychiatrisch Ziekenhuis in Elbasan, waar de toiletgroep en wasmachine is vervangen, elektriciteit en keukenblok in fysio en training, de muren geverfd. Nieuwe planken op 24 bankjes, materiaal voor activiteiten met bewoners, sjoelbakken, hometrainers. Nieuwe bedden en marassen, tafels, stoelen en kasten.

Met de bewoners zijn activiteiten gedaan. Ook heeft de staf training gekregen door een bezigheidstherapeute.

In oktober 2012 is de groep teruggegaan voor de renovatie van de wasruimte met wasmachines en drogers. Tafels, stoelen, bedden en kasten voor afdelingen. Renovatie van de eetzaal voor de mannen. Ook werden activiteiten met de bewoners georganiseerd.

In mei 2014 is de groep naar het huis van Help the Life gegaan om daar op de eerste etage kamers te maken voor begeleid wonen van de gehandicapten die in dat gebouw naar de dagopvang gaan. Ook werden activiteiten met de bewoners georganiseerd.

In oktober 2017 heeft de groep verfwerkzaamheden in bejaardentehuis "Besar" in Barbullush uitgevoerd. Tevens is een overkapping gemaakt. De wasmachines zijn vervangen evenals de keuken. Met de bewoners zijn activiteiten ondernomen.

Fondsen worden verkregen door de verkoop van oliebollen en appelbeignets van Bakker v.d. Berg en het bakken van poffertjes op Koningsdag en tijdens de Braderie.

Ook in 2018 zullen er middels verschillende akties fondsen worden gewerfd door verschillende akties ( zie elders op deze site) om een nieuw huisje te kunnen bouwen voor een zeer arm gezin. Dit huisje is tijdens de aarbevingen van augustus j.l. volledig verwoest.

Inmiddels is er door de verkoop van schilderijen al ruim € 1700,-  opgehaald , er is € 6000,- nodig dus er is een flinke stap gezet !

Wilt u meer informatie wendt u zich dan tot Keetie van der Wel, voorzitter van de Werkgroep, keetievanderwel@gmail.com