Nieuwjaarsgroet

24 december 2021Geen categorie

Een bijzondere tijd.

Het jaar 2021 loopt alweer ten einde. December dient zich aan. Vaak zeggen we dan: ‘’ Een jaar is zo voorbij”. Als alles goed gaat, dan is dat gewoon de waarheid. Maar we leven in een bijzondere tijd. Kranten en tv worden gevuld met Corona nieuws. Voor- en tegenstanders, hoe het gaat, hoe het zou moeten, wel of niet prikken, best wel ingewikkeld. Soms loopt de spanning hoog op in families, verenigingen, kerken of op het werk. Nog steeds geen kabinet. Onderwerpen als CO2 neutraal, duurzaamheid, stikstofprobleem komen voorbij. Veel onvrede onder de mensen. Maar toch wonen wij in één van de beste landen ter wereld. Je mag een mening over van alles hebben en bent vrij in wat je gelooft. Je kan op 17 partijen in de Tweede Kamer stemmen. Helaas is dit in veel landen niet het geval. In de meeste landen wil je niet wonen.
Wij zijn dankbaar dat wij als Hoop voor Albanië in Holland zijn opgegroeid. Ons is geleerd dat we allemaal gelijk zijn en dat een ieder hulp hoort te krijgen. Afkomst, geloof of kleur speelt geen rol. In Albanië is alles heel anders, daar zijn wij ons goed van bewust. Kijkend naar de opdracht die de Here Jezus ons ge[1]geven heeft, proberen wij dit voort te zetten in 2022. Helpen daar waar nodig.
Wij beseffen elke keer dat er niets mooiers is dan te geven. Natuurlijk kunnen wij dit niet alleen, daar hebben wij uw hulp bij nodig en de zegen van onze Heer en Heiland. Daarmee kunnen wij verder. Ook in 2022 kunt u ons steunen.
Samen sterk, dan zijn wij een zegen voor onze Albanese medemens.
Namens het bestuur wens ik u allen gezegende feestdagen toe.

Pleun van den Berg