Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen

16 december 2021Bouwproject, Huisjes opknappen, Nieuws

De Rilindja-gemeente in Tirana ontstond in 1991 door de prediking van Gods woord door heel veel verschillende zendelingen uit de hele wereld. De grenzen waren nog maar net open. Albanië was een communistisch en atheïstisch land en er was een enorme honger naar Gods woord. Wat heeft onze hemelse Vader daar Zijn rijke zegen gebracht en heel veel Albanezen hebben dat opgepakt en zijn in actie gekomen.

Zo zijn er heel snel veel gemeentes ontstaan; in een periode van enkele jaren waren er al meer dan 150 gemeenten in Albanië. Eén daarvan is de Rilindja gemeente in Tirana waar Hoop voor Albanië dertig jaar bij betrokken is. Als bestuur zijn we echt onder de indruk en dankbaar voor wat daar gebeurt. Als je bij hen komt voel je de liefde van Christus en voel je dat het echt is. Als bestuur moesten tijdens het feest naar voren komen om een paar woorden te spreken. Maar wat moet je vertellen terwijl alles al is gezegd, daarom hadden wij besloten om een lied te zingen voor deze gemeente “Omdat Hij leeft ben ik niet bang voor morgen.” Sepse Ai jeton, une nuk kam frike per neser eerst in het Nederlands, daarna in het Engels, en daarna in het Albanees. Als je gaat beseffen wat het betekent, dan voel je pas echt hoe groot onze God is en dat wensen wij hen allemaal toe! Geen angst meer voor morgen, we hebben een prachtige toekomst in het verschiet!

20 % versus 80 %

Je ziet tijdens de bezoeken de realiteit, de armoede waarin de mensen leven. Maar we zien ook mooie dingen. De mooie wegen die worden aangelegd, hele wijken die worden gebouwd, mooie auto’s, restaurants. Met twintig procent van de bevolking gaat het goed, helaas profiteert waarschijnlijk tachtig procent hier niet van. De mensen die wij bezochten, horen bij die meerderheid die armlastig is.

Mooi vak- / dakwerk

Deze mensen zien vaak uit naar de Kersttijd en hopen brandhout of meel of een voedselpakket te krijgen, want dan kunnen ze weer één maand overleven. Zo waren we bij een weduwe in Maliq. Een vrolijke oude vrouw. We werden hartelijk ontvangen. Pastor Plator had ons hierheen gebracht om ons te laten zien hoe zij gehuisvest is. Haar woning heeft al tien jaar een lekkend dak, alles is vochtig, beschimmeld en koud. De kosten voor reparatie van het dak worden geraamd op €5.000,-. Niet al te veel, maar als je het geld niet hebt, onmogelijk. De beslissing was snel gemaakt. Vijf dagen later was ze weer terug in haar huis met een mooi dak, lekker warm, alles droog. O, wat was ze blij en wij als bestuur ook. Wij willen graag doorgaan met dit mooie werk en zo de liefde van de Here Jezus laten zien.