Een stevig huis voor familie Bulku

19 januari 2022Aardbeving, Bouwproject, Nieuws

Zoals bij zovele slachtoffers van de aardbevingen in 2019, heeft ook het huis van echtpaar Bulku schade opgelopen. Eigenlijk was het huisje dermate gevaarlijk, dat Hoop voor Albanië en Operatie Mobilisatie de samenwerking zochten om een nieuw huisje te laten bouwen.

De familie Bulku woont in een dorpje in de heuvels rondom de stad Durrës. Het echtpaar en zijn inwonende moeder woonden in het huis dat ruim 60 jaar geleden was gebouwd door zijn vader. Maar nu was het huisje op en door de aardbevingen waren er meerdere scheuren ontstaan in de muren en het plafond. Het was de vraag of het zou blijven staan bij een nieuwe aardbeving.

De familie leeft van het land, heeft één koe en een schamel pensioen en wat bijstand, vanwege de huidziekte van Robert. Ze leven dus van wat er elke dag voorradig is. Er was dus zeker geen mogelijkheid voor henzelf om iets aan het huis te doen.

Peter Brugman (HvA) ging samen met de Nederlandse zendingswerkers Menno & Renate Venderbos van Operatie Mobilisatie* en de Albanese aannemer Luli op bezoek bij de familie Bulku. Met de Albanese gastvrijheid werden zij onthaald en lieten zij hun dankbaarheid zien voor de hulp die zij hebben gekregen. Zo vroeg mevrouw Bulku hulp hoe de nieuwe wasmachine werkte, zij had er nog nooit in haar leven één gebruikt. Hieronder een foto-impressie van hoe het nieuwe huis is geworden.

Operatie Mobilisatie is een wereldwijde christelijke organisatie die onder andere in Albanië actief is.