Meelactie 2022

12 december 2022Acties, Nieuws, Projecten, Winterhulp

Er is veel aan de hand in de wereld, zoals de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Dit heeft heel veel impact ook op andere landen, waaronder Nederland. De crises volgen elkaar op en ook in Nederland hebben we toenemend te maken met armoede, onzekerheid en veel aangrijpende woonleefsituaties.

Toch vragen we uw aandacht voor ons terugkerend meelproject dat we ook voor de komende winter willen laten doorgaan. Ook in Albanië is inflatie en ook hier zijn alle voedingsmiddelen en andere voorzieningen in prijs omhoog gegaan. En ook hier zijn de, toch al lage salarissen of pensioentjes met geen enkele lekë (Albanese valuta) omhoog gegaan en is de situatie in veel gevallen schrijnend.

Het is elk jaar weer een schok om te zien hoe de arme mensen de winter moeten doorkomen zonder een voorraadkast met eten en zonder warmte in hun huis. Via kerken en hulpverleningsorganisaties kunnen wij veel arme gezinnen en bejaarden bemoedigen met een zak meel, een grote fles zonnebloemolie en brandhout. Deze zak meel betekent voor elk gezin een maand lang brood. Bovendien krijgen zij met deze gift ook het gevoel dat er mensen zijn die aan hen denken in deze moeilijke periode.

De prijs voor een zak meel is 24 euro. Hoeveel zakken wil u doneren? Wij danken u van harte voor uw gift!