Kerstpost voor Albanië

28 november 2023Acties, Werkgroep Papendrecht

Wie vindt dat nu niet leuk, kerstkaarten versturen én kerstkaarten ontvangen? Precies! Feestelijke, vriendelijke en bemoedigende kaarten versturen en ontvangen hoort er gewoon bij in deze tijd van het jaar. Die kaarten zijn eigenlijk ‘lichtjes’ die u verspreid naar de levens van anderen. Het draagt bij aan het met elkaar vieren van het Kerstfeest, het feest van het Licht dat in de wereld kwam.

Voor u én voor de mensen in Albanie willen we daarom graag uw ‘lichtjes’ bezorgen. Dat doen we in Papendrecht, Alblasserdam, Kinderdijk, Hendrik-Ido-Ambacht, Oud-Alblas, Streefkerk en Nieuw-Lekkerland voor een bedrag van 65 cent per kaart.

Maliq
De opbrengst van deze actie gaat (net als onze oliebollenactie) naar uitbreiding van het jongerenproject in het dorp Maliq. In dit project worden (zwerf)kinderen op jonge leeftijd van de straat gehaald en gevoed. Zo krijgen ze structuur, liefde en aandacht. Ook krijgen ze praktische hulp bij bijvoorbeeld het maken van huiswerk. Een aantal jaren geleden heeft HvA geholpen bij de huisvesting van dit mooie project, maar sommige jongeren komen nu op een leeftijd dat ze deze vorm van huisvesting zouden moeten verlaten. Wat nu nodig is, is een faciliteit waarbij de oudere kinderen nog steeds de gelegenheid krijgen om zich in een veilige omgeving te ontplooien. Verdere informatie over dit project vindt u hier.

Hoe werkt het?
U haalt een envelop op, in uw kerk of bij de Vershoek (in de Meent-passage). U schrijft uw kaarten en stopt die in de grote envelop, samen met het geld of een vermelding dat u het bedrag overmaakt per bank. Deze envelop levert u, uiterlijk woensdag 20 december, in op een van de inleveradressen, vermeldt op de grote envelop. Wij zorgen vervolgens voor de bezorging. Uw kaarten worden keurig op tijd bezorgd en uw bijdrage komt 100% ten goede aan het project in Maliq.

Afhaaladressen voor de enveloppen
U kunt tijdens openingstijden een envelop afhalen bij één van de volgende organisaties in Papendrecht:

  • De Vershoek – Meentpassage 3, Papendrecht
  • Bethlehemkerk
  • Christelijk Gereformeerde Elimkerk
  • Sionskerk
  • Hervormde Gemeente (Grote Kerk)
  • Morgensterkerk
  • Vrije Baptisten Gemeente Papendrecht

Heeft u nog vragen, stuur dan gerust een berichtje naar Jhiedema@gmail.com