Het multifunctioneel gebouw te Peqin is bijna klaar

3 mei 2019Acties, Albanese Kerk, Bouwproject, Nieuws, Werkgroep Ep en Vloet

De start van weer een nieuw project, nu in Peqin een plaatsje vlak bij de stad Lushnjë. Een aantal weken geleden zijn een tweetal containers naar dit dorpje gebracht waarin een compleet gebouw is opgeslagen. Dit gebouw is in Nederland gebruikt als een huisartsenpost en zal een tweede leven in Peqin gaan krijgen. Hoop voor Albanië is in 2018 door Fred Westerink in contact gebracht met de voorganger Ali Kurti die graag een multifunctioneel gebouw wilde voor het kerkelijke werk wat hij verricht in Peqin. Zijn gemeente groeit en het huidige gebouw, waar ook een kinderopvang is gevestigd, werd te klein.

In november 2018 bezochten een aantal bestuursleden in Peqin Ali Kurti en vol enthousiasme vertelde hij over zijn plannen. Zijn gemeente heeft zelf een stuk grond aangekocht en Hoop voor Albanië schenkt het gebouw en de betonnen funderingsvloer. De werkgroep Ep & Vloet uit Hardinxveld-Giessendam zal met een aantal enthousiaste leden dit gebouw gaan opbouwen. Inmiddels is aannemer Luli Cenoli begonnen met de grondwerkzaamheden waarna de betonnen vloer gestort kan worden. Deze is droog als de mannen van Ep & Vloet eind mei 2019 kunnen starten met de werkzaamheden.

Megaprestatie met wisselende weesomstandigheden

Inmiddels heeft Ep en Vloet een megapresatatie geleverd door dit gebouw in bijna zes dagen op te bouwen. Wat een geweldige groep mannen is dit! Ondanks de wisselende weersomstandigheden met zon, hevige regen, onweer en daarna weer de brandende zon, hebben zij keihard doorgewerkt om op tijd deze klus te klaren. De komende weken zal Hoop voor Albanië zorg dragen voor een nieuwe vloer en een professionele schildersbeurt zodat de gemeente van Ali Kurit jaren vooruit kan in dit multifunctionele gebouw.