Zware aardbevingen treffen Albanië

27 november 2019Aardbeving, Nieuws, Noodhulp

Afgelopen nacht is Albanië op geschrikt door een reeks aardbevingen waarvan de zwaarste schok 6.4 op de schaal van Richter was en met name het grote aantal zware naschokken zorgde voor veel schade. Gedurende de dag komt steeds meer nieuws over slachtoffers en schade vanuit het getroffen gebied. Met name in de bergdorpjes is weinig te merken van noodhulp vanuit de overheid of filmploegen die daar de ramp verslaan.

Via ons netwerk in Albanië krijgen wij veel berichten en dat is zeer schrijnend. De mensen die toch al in een schamel huis woonden hebben nu letterlijk helemaal geen dak meer boven hun hoofd. Zij moeten de nacht doorbrengen in de buitenlucht op de overgebleven puinhopen. Ze zijn bang om weg te gaan en hun weinige bezit achter te laten. Dit bezit bestaat voornamelijk uit wat vee zoals een koe, geit en wat kippen, wat hen voorziet in hun levensonderhoud.

Oproep om te doneren

Juist voor deze mensen willen wij als stichting noodhulp bieden in eerste instantie middels voedselpakketten. Als de mogelijkheid bestaat en de financiën het toelaten willen we herstelwerkzaamheden van zwaar beschadigde huizen aanpakken. Daar is echter veel geld voor nodig. Zeker nu de koude Albanese winter in aantocht is en het in de bergen koud kan worden is hulp erg hard nodig. Wij zullen proberen om via ons netwerk de situatie in kaart te brengen om te zien waar de nood het hoogst is.

Help je mee? Zij hebben jouw donatie zeker nu erg hard nodig!

Stort je bijdrage op: NL52 RABO 0353 0707 77 o.v.v. ‘noodhulp aardbeving’