Extra noodhulp transporten voor slachtoffers aardbeving

29 november 2019Aardbeving, Nieuws, Noodhulp, Transport

Naar aanleiding van de berichtgeving in krant, mailing en social media komen er mooie donaties binnen. Mede hierdoor kunnen we komende week twee extra hulptransporten organiseren en financieren. Volgende week donderdag op 5 december (!) zullen twee extra hulptransporten richting Albanië vertrekken waar zij DV maandag 9 december 2019 in het depot van Hoop voor Albanië zullen aan komen.

Heel belangrijk is de medewerking van Klaas van Eijk bandenservice te Hoek van Holland en Bas van Buuren Transport uit De Lier die trailers en trekkers beschikbaar hebben gesteld. Deze twee combinaties zullen dit weekend geladen worden. Met onder andere 20 pallets voedsel, 1000 dekens, 2000 slaapzakken en veel kleding zullen deze hulpgoederen een welkom geschenk zijn in het getroffen gebied. De goederen zullen onder de verantwoording van de VUSH (Overkoepelend christelijk evangelisch kerkelijk orgaan) worden gedistribueerd. Vele kerken en ook Hoop van Albanië zijn aangesloten bij de VUSH.

Met onder andere 20 pallets voedsel, 1000 dekens, 2000 slaapzakken en veel kleding zullen deze hulpgoederen een welkom geschenk zijn in het getroffen gebied.

Goederen op de juiste plaats

Door deze distributie via de VUSH te laten verlopen komen de goederen op de juiste plaats terecht zoals de bergdorpen waar de hulpverlening zeer moeizaam verloopt. Door de hulp van onze vele vrijwilligers, financiële en materiële steun van bedrijven, kerken, verenigingen maar ook de vele particulieren kunnen we de ellende in het toch al zeer arme land een beetje verlichten. Het is zeer bijzonder om te zien wat er allemaal in een korte tijd gebeurt, waardoor we deze hulp kunnen en mogen bieden in het land waar onze stichting Hoop voor Albanië al zolang hulp biedt.

Licht geven waar hulp nodig is

Voor de mensen die getroffen zijn door dit natuurgeweld en hun dierbare en/of bezittingen zijn kwijt geraakt zal de komende winter zeer zwaar zijn en zullen zij keihard worden geconfronteerd met dit verlies. We hopen en bidden dat het ‘vieren’ van het kerstfeest met jouw hulp toch iets van licht mag geven daar waar dit zo hard nodig is!

Jouw donatie blijft nodig: NL52 RABO 0353 0707 77 o.v.v. ‘noodhulp aardbeving’.