Christelijke koffiebar te Shkodër

HvA support een sociale christelijke koffiebar

 Stefan is dertig jaar en Albanees. Hij heeft een droom om een christelijk sociaal bar te beginnen in Shkodër, Albanië. Een businessplan en budget liggen klaar, een locatie is gevonden en het bedrijfje gaat UP bar heten. Met de financiële toezegging van Hoop voor Albanië zijn de financiën rond gekomen en kan hij beginnen aan de volgende fase.

Een veranda vh Jonathan centrum

Tijdens onze reis eind mei’17 hebben we een bezoek gebracht aan het Jonathan centrum.
Inmiddels is de veranda geheel klaar en dient als een gezellig terras waar zowel ouders van kinderen die therapie volgen ,als reguliere klanten een kopje koffie of iets anders kunnen nuttigen.
Deze veranda ,die volledig is gefinancierd
 door een sponsor die niet met naam vermeld wil worden , zorgt op deze wijze voor extra, broodnodige, inkomsten om het centrum draaiende te houden.
Subsidie of welke vorm van overheidssteun dan ook is n.l. niet aan de orde .

Een "nieuw" gebouw voor Pro Familia te Peze
Een tweede leven voor een gebouw uit Werkendam.
In 2015 kreeg HvA een gebouw aangeboden van Rijkswaterstaat . Dit gebouw was na de werkzaamheden te Werkendam overbodig en kon gratis worden overgenomen als we het zelf zouden demonteren. Met een grote gemotiveerde werkgroep is dit gebouw gedemonteerd in 2016 en in 2017 nadat het in containers is opgeslagen weer opgebouwd te Peze alwaar het als trainingcentrum zal dienen voor Pro Familia .
Pro Familia is een organisatie die mn jonge gezinnen de christelijke normen en waarden leert die in onze westerse cultuur zo normaal zijn .
Hieronder een verslag van de bouwgroep olv Cees Teeuw
Beste vrienden,
Hierbij een verslag van onze missie naar Albanie
Kristina en Lefter een update

Lefterini en Kristina
In ons vorige magazine en op onze website hebben we u verteld over Kristina (26 jaar)en Lefter, een update mede met de info van Anneco van Haarlem.

Helpt u mee Kristina & Lefteri een nieuw huisje en een betere toekomst te bezorgen ?!

Lefteri en Kristina ,
Vorig jaar november zijn wij als HvA in contact gekomen met Kristina . Zoals in vele andere gevallen werden Koos en Dinie benaderd om naar deze schrijnende situatie te kijken.
Tijdens onze reis in november 2016 zijn wij met Anneco van Haarlem, die woonachtig is in Marikaj, in contact gekomen .Anneco daar werkt o.a. als zendeling in een christelijke geloofsgemeenschap die ook door Kristina bezocht wordt. Samen met Anneco ontmoetten wij Kristina , die inwoont bij haar schoonouders, haar man Lefteri was op dat moment aan het werk in Griekenland. Kristina heeft een kleine kamer tot haar beschikking waar zij en haar 2 kleine kinderen in mogen wonen.